VORES HISTORIE:

Vi er faktisk oprigtigt stolte af vores historie og vil elske at dele den med dig.


Kort fortalt…

2014

Konceptet “rndm” startede som en lidt udefinerbar idé i forbindelse med et helt andet projekt – et afgangsprojekt for iværksættere i 2014.

Projektet var tænkt som et smykkekoncept, og “rndm“, som på dette tidspunkt var en så svævende idé, at det endnu ikke havde fået et navn, var ikke en selvstændig ting.


2015

Selve idéen til konceptet “rndm” fødes allerede året efter og introduceres i 2015 under arbejdstitlen:

Random act of kindness“.

Smykkeprojektet skrinlægges, og begrebet “Random act of kindness” implementeres for første gang som en bærende del af konceptet for et helt nyt projekt kaldet Karmawear – En virksomhed, der producerer og sælger rygsække af høj kvalitet under eget brand.

karma

Projektets fornemmeste opgave er at forsøge at afhjælpe problemet og udfordringen med hjemløse, der dør af kulde på gaden om vinteren, og gøre en positiv forskel for de mennesker, der har det absolut sværest.

Overskuddet fra salget af rygsækkene går til de hjemløse og bliver brugt til at uddele rygsække fyldt med varmt tøj, støvler, soveposer, tandbørster og andre nødvendige genstande, der kan gøre en forskel for dem, der ikke har noget.


2016

rndm.me

Domænet rndm.me registreres, og hjemmesiden ser for første gang dagens lys, men den er langt fra det, du ser nu. Fra begyndelsen var hjemmesiden tiltænkt som en platform, hvor man kunne udføre gode gerninger, men det viser sig at være en hård nød at knække. Længe fungerer hjemmesiden som en beta-test af forskellige idéer.

Det første “random act of kindness” udføres i praksis, og konceptet implementeres, således at for hver solgte rygsæk udføres en tilfældig god gerning for en helt tilfældig person. I løbet af året testes der en lang række forskellige gode gerninger og forskellige måder, hvorpå de kan udføres.


2017

I foråret indgår Karmawear og de danske spejdere en uformel aftale, der betyder, at spejderne leverer gode gerninger til Karmawear, og Karmawear leverer verdens bedste rygsække til spejderne. Sammen hjælper vi de hjemløse. I forbindelse med Spejdernes Lejr 2017 afholder vi Danmarks måske største skattejagt.


2018

Karmawear og de danske spejdere udvider samarbejdet og indgår endnu en uformel aftale, der betyder, at det fremadrettet er spejderne, der står for indholdet og distributionen af rygsækkene til de hjemløse.

2019

Det besluttes at afhænde Karmawear for at fokusere udelukkende på “rndm” og gode gerninger fremadrettet.

Efter et mislykket fusionsforsøg med Hummel besluttes det at afvikle Karmawear, og fokus rettes nu 100% mod rndm.me.

2020

De indledende øvelser og test af det nye rndm.me iværksættes…

F#!K CORONA – Altså!


2021

ønsk!

De indledende øvelser og test af det nye rndm.me iværksættes… Igen.

Ønskemaskinen introduceres i en beta-version. Ønskemaskinen giver besøgende på hjemmesiden mulighed for at gøre en god gerning for nogen eller ønske noget for andre – digitalt og online.


2022

Miss-XX indtager scenen

I 2022 introduceres en erstatning for rygsække med en arbejdstitel kaldet Miss-XX. Hun kommer faktisk til verden to år tidligere under corona-pandemien, men det tager alligevel to år, før hun er stor nok til at komme med på arbejdet. Miss-XX er født på bagsiden af et postkort og har det helt rigtige rndm DNA. Det skal dog gå endnu et år, før hun får sit endelige navn, da Miss-XX indtil videre kun er en midlertidig betegnelse.


2023

Det besluttes at lancere en helt ny hjemmeside kun til Miss-XX, hjemmesiden rndm.dk introduceres og Miss-XX får sin helt egen webshop. Det er herfra hun vækker tilfældige ønsker til live og udfører alle sine gode gerninger.

De første postkort med ledetråde begynder at dukke op helt tilfældige steder…